Ricoh Singlex TLS24x36mm
Auto Rikenon 1:2,8, 55mm
B, 1/1 - 1/1000s.
1967


nr 280681In kamera gelyk as dizze ha ik destiid sels ek jierren lang brūkt, oant ik dy ynruile foar myn earste Nikon. It is in ālderwetsk, deeglike en dus leadswiere kamera. It aparte fūn ik altiten de ynstellingen foar de slutertiden oan de foarkant. By omtrint alle oare merken siet dat boppe op de kamera. De Ricoh Singlex wie ien fan de earste kamera's mei in metalen fertikale gerdynsluter.

Op http://www.butkus.org/chinon/ricoh_singlex_tls/ricoh_singlex_tls.htm stiet in online hantlieding fan dizze kamera.

Sjoch ek hjir.


Net te keap!


(tafoege kommentaar fan besikers:)

Bought one fully operational, mint cosmetics at local thrift store for $12.00. Takes great photos. Love the weight, feel and sounds of it. Ricoh lenses are tack sharp with robust color satuation.
Max McDonald (Northridge, California)

Hier het zelfde verhaal. In 1994 of 1995 was dit mijn eerste camera met ingebouwde lichtmeter (na een Praktica L). Destijds heb ik hem verkocht, de laatste tijd heb ik er weer twee gekocht, eentje met 55mm f/2.8 lens en eentje met 55mm f/1.4 lens (zelfde als op de foto van de handleiding). Beide lenzen zijn niet van Ricoh zelf. De f/2.8 lens heb ik ook in Cosinon (Cosina) uitvoering, de f/1.4 lens is gemaakt door Tomioka en ik bezit ook een exemplaar in Revuenon (Revue) uitvoering. Het is echt een dijk van een camera, heerlijk hoe je het mechaniek hoort als je een sluitertijd instelt :)
Bart (Zwolle)

Gisteren van de zolder gehaald,schoon gemaakt en vandaag batterij erin en na 20 jaar(?) rust floept de lichtmeter weer omhoog !! Ook de rekening van nov. 1971 terug gevonden Fl.480.= met 55- 1:2.8 lens. Ik ben benieuwd. vrgr
k.hendrik (-)

ps de zwarte afdichting laat nogal los; en de spiegel slaat met een enorme klap op(zonder demping?) nog een advies hierover ?? vrgr
k.hendrik (-)

Dit weekend op de fancy-fair te Sneek gevonden: Juweel van een Singlex TLS met 1:2.8 55mm, 1:2.5 28mm en 1:2.8 135mm in mooie tas. Heb geen ervaring met analoog fotograferen en ben dan ook blij met de handleiding die er niet bij zit.. wel een doosje met 5 philips PF1B photoflux lampjes :-) , maar geen houder dus collectors item. Ze moet nog wel even schoongemaakt worden en een nieuw batterijtje erin, maar eerst een rolletje vol schieten. Ben héél benieuwd ! Tips zijn bijzonder welkom.
hans de zwart (sneek)

Nog op zoek naar een handleiding in het nederlands. Heb op internet al wel een Engelstalige gevonden. Ook zoek ik nog een passend type flitser. Heeft iemand een Tip?
hans de zwart (sneek)

 

Ha jo oanfoljende ynformaasje? Folje it formulier yn!

Jo namme :
Wenplak :
email :
Oanfoljende ynformaasje :

 


   Ricoh Singlex TLS
Ricoh Singlex TLS
129 (31-03-2004)
31676